Fejtsd meg a hét szféra titkát a Narnia-kóddal!

Deríts fényt a titokra, amely közel fél évszázadig tartotta izgalomban a Narnia-olvasókat!

Emberek millióit ejtette rabul C. S. Lewis ma már klasszikusnak számító fantasysorozata, a Narnia krónikái, miközben néhány felmerülő kérdés végig megválaszolatlan maradt. Miért éppen hét kötetben meséli el a birodalom történetét? Miért csak három alapul egyértelműen bibliai allegórián? Jogosan lehet-e számonkérni a művön a koherencia hiányát, ahogyan azt Lewis egyes barátai és kritikusai tették? Sokan próbálták már megfejteni a sorozatot összetartó központi kérdést, egyfajta „titkos kódot”, ám a Narniában található szimbólumok szerkezete eddig feltáratlan maradt.

A Narnia-kódban Michael Ward lenyűgöző irodalmi felfedezést tesz. Lewis különböző írásainak felhasználásával talál meg egy olyan kulcsot, amely összefűzheti a Narnia krónikái összes kötetét. A szerző igyekszik fényt deríteni arra, hogyan alakította ki Lewis a sorozat szerkezetét, miért tartotta a „kódot” titokban, és miként befolyásolja ez az író univerzummal és keresztény hittel kapcsolatos értelmezését.
Az eredetileg Planet Narnia néven publikált tudományos mű egyszerűsített, élvezetes adaptációjában merülhet el az olvasó, amely a Narnia krónikáinak és C. S. Lewis irodalmi munkásságának is teljesen új oldalát mutatja be.

Michael Ward anglikán lelkész, az oxfordi St. Peter’s College káplánja, valamint a The Cambridge Companion to C. S. Lewis társszerkesztője. Hittudományból doktorált a St. Andrews Egyetemen, valamint Cambridge-ben szerzett diplomát teológiából, Oxfordban pedig angol nyelvből. Világszerte tart előadásokat C. S. Lewis személyéről és a hozzá kapcsolódó témákról. 1996 és 1999 között Lewis oxfordi otthona, a The Kilns kurátora és gondnoka volt.