Narnia krónikái: új filmmel és tévésorozatokkal jön a Netflix

Dátum: 2018.10.05.

Kép a Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény c. filmből FORRÁS: DISNEY

A világ legnagyobb streaming-szolgáltatója, aki minden más stúdiónál többet költ tartalomgyártásra és eredeti anyagok készítésére, megvette a Narnia krónikái felhasználási jogait, és filmeket és sorozatot is tervez a fantasy regényfolyamból.

A Netflix és a The C. S. Lewis Company között több évre szóló megállapodás született C. S. Lewis fantasy-klasszikusának, a Narnia krónikáinak felhasználási jogairól, amely alapján így a közeljövőben filmes és tévés projektek is készülhetnek.
A hét könyvből álló fantasy regénysorozatból már futott BBC-sorozat Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, A Hajnalvándor útja és Az ezüst trón alapján, de a szélesebb közönség az újabb feldolgozások kapcsán ismerhette meg az író nevét. A három film végül több mint egymilliárd dollár bevételt hozott, de az első volt messze a legsikeresebb.
A hét könyvet összesen közel 50 nyelvre fordították le, és több mint 100 millió példányban adták el világszerte, vagyis egy igen népszerű fantasyről van szó. Így a Netflix jogosan számolhat azzal, hogy a teljes és átfogó Narnia-reboot nagy siker lehet.