Narnia 2. – Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

Narnia-ikon_02Narnia az örök tél birodalma, melyet a Fehér Boszorkány tart uralma alatt. Egy jéggé dermesztett ország, ahol sohasem jár a Mikulás és nem létezik a karácsony. A szabadítóról szóló homályos jóslat viszont életben tartja a reményt:

 

„Jóra fordul minden rossz, ha Aslan visszatér,

Megfizet a gonosznak a sok-sok bánatért.

Ha összecsapja mancsait, elszökik a tél.

                                              Ha megrázza sörényét, a tavasz visszatér.”

 

            A négy testvér – Peter, Susan, Edmund és Lucy – egy vidéki kastélyban álló ruhásszekrényen keresztül lép be Narnia földjére, hogy felvegye a harcot a boszorkánnyal és csatlósaival. A hó is olvadásnak indul, hiszen Aslan, a Nagy Oroszlán egyre közeledik…

 

C. S. Lewis a Narnia krónikáinak második kötetében továbbszövi Narnia birodalmának csodás történetét, és A varázsló unokaöccsében megismert szereplők mellett új barátok és ellenfelek lépnek színre.

*

“Az első két regény után nyilván nem alakítottam még ki véleményt a teljes sorozatról, de annyit már most tudok mondani, hogy ifjúsági irodalom ide, vagy oda, képtelen voltam letenni a könyveket… Eszméletlenül olvastatják magukat, Lewis remekül teremtett meg egy olyan világot (a megfelelő konfliktusokkal), amely történetére olyan kíváncsi lettem, hogy ha abba kellett volna hagynom, elvonási tüneteim lettek volna.”
/Részlet quantum.sfblogs.net oldal könyvajánlójából./

*

A Narniáról szóló történetek közül eddig Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrényről, a Caspian hercegről és A Hajnalvándor útjáról készült filmadaptáció.

Nézze meg a könyvet a harmat.hu webáruházban!

 

email

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>